Tetőtépítek logo

De la țiglele Mészáros până la o clasă mondială

Povestea lui Terran a început cu peste o sută de ani în urmă și s-a născut din visul unui singur om. Datorită efortului și perseverenței sale, suntem prezenți alături de sute de colegi în nouă țări europene. Ne-am dezvoltat și ne dezvoltăm foarte mult, și știm că nu există inovație reală fără tradiție: suntem mândri de drumul pe care l-am parcurs până acum.

În zilele noastre, puține companii se pot lăuda cu faptul că sunt în totalitate o proprietate maghiară, în plus, de-a lungul istoriei noastre, am funcționat întotdeauna ca o afacere de familie. Astăzi, a treia generație - un tânăr în vârstă de 17 ani - continuă afacerea lui Kálmán Mészáros, care și-a înființat propria fabrică de țigle în Negyed, Slovacia, în urmă cu mai bine de o sută de ani. Așa a început povestea lui Terran.

De-a lungul generațiilor, o afacere de familie

La început, era singur, iar aproape cu un deceniu și jumătate mai târziu, deja zece oameni lucrau în afacerea lui. În 1947, Kálmán Mészáros și familia sa s-au mutat din zona Felvidék în Bóly, județul Baranya, unde a continuat producția de țigle lucrate manual, pe bază de beton, țiglele devenind din ce în ce mai populare și recunoscute. Facem un salt mare în timp, ajungem în 1973, când fiul cel mic al lui Kálmán Mészáros, Vilmos, preia conducerea companiei.

Este interesant unchiul unuia dintre colegii noștri a început să lucreze cu țiglele Mészáros în această perioadă, la începutul anilor 70. Josif Takaró, a intrat în contact direct cu această meserie de dulgherie doar întâmplător, dar până la urmă a continuat meșteșugul timp de 58 de ani. Un bun exemplu de durabilitate a țiglelor Mészáros este faptul că el a instalat țiglele Mészáros pe propria casă în 1974, care rezistă de atunci, deși între timp au fost mutate pe anexele gospodărești în urmă cu câțiva ani. Din punctul de vedere al artizanului, clădirea va fi cu siguranță protejată încă 10-15 ani.

Fiul lui Kálmán Mészáros, dr. Vilmos Mészáros a cumpărat în 1995 o mașină folosită semiautomată de producție a țiglelor. Această decizie, precum și faptul că copiii și ginerii săi au decis să intre și ei în afacere, a deschis un nou capitol în istoria companiei noastre și a accelerat dezvoltarea acesteia. Amploarea vitezei este perceput în mod clar de faptul că odată cu a treia generație - Attila Gódi, actualul director general al Terran, ginerele lui dr. Vilmos Mészáros - putem oferi clienților noștri toate elementele și accesoriile necesare pe lângă țiglele clasice.

Inovații, recunoașteri profesionale

Și în momentul de față, Terran oferă produse inovatoare de înaltă calitate, cu soluții unice, cum ar fi țigla fotovoltaică pentru acoperiș Terran Generon. Într-o sută de ani am evoluat de la o mică fabrică de țigle la cinci fabrici diferite și o uzină de producție de țigle fotovoltaice Generon.Produsele noastre sunt recunoscute cu premii profesionale, anul acesta am primit recunoașterea MagyarBrands pentru a opta oară. Comitetul format din experți independenți, premiază tradiția, identitatea maghiară, fiabilitatea financiară și reputația mărcii. În plus, cea mai ușoară țiglă a noastră, Synus, a câștigat un premiu Construma la un an după introducerea sa pe piață. Popularitatea sa a fost demonstrată, din 2014 până la sfârșitul anului trecut au fost vândute peste 65 de milioane de bucăți în Ungaria.

Ușor și puternic, cu tratamente speciale de suprafață

Gama de produse Synus simbolizează cel mai bine filozofia companiei noastre: în ceea ce privește stilul, culoarea și calitatea înaltă, toată lumea poate găsi alegerea potrivită, fie că renovează sau construiește acoperișul. Datorită materiei prime a betonului și designului său, țigla noastră Synus este forte rezistentă și oferă protecție împotriva condițiilor meteo, în același timp este extrem de ușoară, astfel exercită mai puțină presiune asupra structurii acoperișului.

De asemenea, și tratamentele de suprafață contribuie la calitatea înaltă, având patru tipuri disponibile pentru produsele noastre Synus. Cu procesul ColorSystem, țiglele de culoare vișinie și alun capătă o culoare mai durabilă decât oricând, iar țiglele cărămizii, maro închis și negre sunt realizate prin procesul Elegant, devenind extrem de netede și rezistente.

Procesul de tratare a suprafeței Rezistor reprezintă nivelul cel mai înalt al cunoștințelor noastre tehnologice contemporane. Când acest proces este utilizat pe produsele Korall și Mocca, țiglele vor deveni extrem de rezistente, cu o suprafață dură și rezistentă la uzură. Tratamentul oferă protecție împotriva mușchilor și, datorită efectului său de autocurățare, asigură un aspect strălucitor de lungă durată.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru iubitorii țiglelor de culoare mai închisă, tipice designului modern, merită să rețineți că acestea se încălzesc mai puternic. Cu tratamentul de suprafață premium ClimaControl aplicat pe țiglele Synus Moon, țiglele absorb cu aproape 60 la sută mai puține raze infraroșii, astfel reducând sarcina termică din pod și sporind senzația de confort.

Mica fabrică de țigle înființată de o singură persoană s-a dezvoltat într-o sută de ani într-un brand de clasă mondială în industria construcțiilor, așa încât a rămas mereu o afacere de familie. Azi, nu fabricăm doar produse de bază, ci încercăm să satisfacem toate nevoile necesare cu calitate înaltă, ținând cont de aspectele de mediu.

Pentru Terran, este extrem de important ca, pe lângă produsele sale, să ajute la luarea deciziilor cu un material de cunoștințe accesibil și inteligibil. În postarea noastră anterioară, am prezentat cum poate fi mai eficientă casa noastră din punct de vedere energetic cu o izolare adecvată a acoperișului.