Tetőtépítek logo

De la premiul Nobel până la țigle cu celule fotovoltaice

4 timp de citit

Se știe că Einstein a primit Premiul Nobel pentru descoperirea teoriei generale a relativității, însă acesta i-a fost acordat în anul 1921 pentru munca sa anterioară, descrierea fenomenului fotoelectric.
De fapt, această descoperire științifică a fost cea care a început revoluția în dezvoltarea panourilor solare și datorită acesteia putem găsi soluții precum țigla fotovoltaică Generon, care asigură producerea energiei regenerabile contopindu-se în planul acoperișului.

În zilele noastre, când sustenabilitatea și utilizarea surselor de energie regenerabilă prezintă o necesitate în toate domeniile vieții, măsurile conștiente de mediu, de asemenea, primesc și ele o atenție deosebită la Terran.
În următorul conspect, am dori să oferim o mică perspectivă istorică cum și de unde a început descoperirea panoului solar și cum am ajuns până la țigla fotovoltaică.

Istoria panourilor solare: de la coincidențe la centrala solară.

Efectul fotovoltaic în sine (adică faptul că radiația solară poate produce curent electric într-un mediu electrochimic adecvat) a fost demonstrat cu succes pentru prima dată în 1839 de către un fizician francez de 19 ani – Alexandre Edmond Becquerel.
Coincidențe chiar există, și acest lucru este dovedit prin faptul că 20 de ani mai târziu, inginerul electric de origine britanică, Willoughby Smith, a fost foarte surprins de comportamentul ciudat al unei componente a tehnologiei bazate pe energie solară: făcea experimente cu cabluri submarine în timp ce a descoperit că seleniul folosit are proprietăți fotovoltaice.

Albert Einstein a primit Premiul Nobel pentru Fizică în 1921 pentru explicarea efectului fotoelectric, ceea ce a dat un nou impuls experimentelor asupra conductivității diverselor materiale.
Prima celulă solară eficientă și aplicabilă pe scară largă bazată pe semiconductor de siliciu a fost în cele din urmă prezentată în 1954 de oamenii de știință americani, datorită sprijinului industriei spațiale.

Cu țigle fotovoltaice pentru un viitor durabil

Când Terran a început dezvoltarea conștientă a țiglelor sale de beton, pe de o parte a dorit să extindă avantajele deja existente ale acestora, pe de altă parte să se conecteze la realizările celei mai prietenoase producții de energie din punct de vedere ecologic și prin urmare, să participe la stabilirea bazelor unui viitor durabil.

Așa ajungem la țiglele fotovoltaice premiate Terran Generon, fabricate și asamblate în unitățile de producție proprii, cu care am deschis noi orizonturi: fiecare țiglă funcționează separat ca panou solar.
Dezvoltarea Terran Generon reprezintă un pas foarte mare către protecția mediului din istoria recentă a panourilor solare, deoarece acoperă nevoile de energie electrică ale familiilor cu energie regenerabilă, fără compromisuri.

Nu este nevoie de demontarea învelitorii acoperișului, nu desfigurează aspectul casei și integrarea panoului solar în planul acoperișului oferă o experiență estetică cu totul specială.
De la introducerea Terran Generon, acesta a furnizat energie pentru aproape 300 de gospodării și instituții, ceea ce înseamnă aproximativ 150 000 de module instalate.

În postarea noastră anterioară, am prezentat câteva aspecte care merită luate în considerare dacă vă gândiți să instalați un panou solar.