Tetőtépítek logo

Baze sigure și pe acoperiș: de ce merită să contactați direct producătorul

Conform practicii obișnuite, construcția acoperișului începe într-unul din magazinele din industria construcțiilor, care poate chiar să funcționeze, dar ne putem proteja de multe supărări și certuri inutile dacă facem primii pași la producătorul de țigle pentru acoperiș. Iată motivele!

Dacă cineva s-a gândit serios că a sosit momentul să construiască un nou sistem de acoperiș sau să renoveze unul existent, va începe aproape sigur cu o căutare online, iar atunci vocabularul lui poate fi dezvoltat cu concepte precum panta acoperișului, învelitoare sau clema contra furtună. Dar ca un om laic, fără a fi surprinzător, nu îi este ușor să înțeleagă jargonul profesional.

Cazul cizmarului și a calapodului - expertiză de încredere din partea profesioniștilor

Nu numai înțelegerea jargonului în sine poate provoca dificultăți, ci și procesarea fluxului de informații. Deși există o mulțime de sfaturi utile care pot fi găsite relativ ușor și rapid, pot exista și multe concepții greșite în eter, ca să nu mai vorbim de experții autoproclamați. Dacă concepțiile greșite nu ar fi suficiente, câteodată nici informațiile din surse aparent de încredere nu ar trebui să fie luate în serios. Nici executanții sau dulgherii de pe forumurile profesionale nu pot da întotdeauna un răspuns 100% relevant, deoarece cunoștințele lor sunt finite. Luând în considerare aceste aspecte, avantajul producătorului este mare, deoarece compania lui lucrează cu cele mai noi materiale și tehnologii, astfel are cele mai actualizate cunoștințe despre produsele sale. Iar cunoașterea este însoțită de o echipă de profesioniști (dulgheri, executanți, designeri) care pot lucra la nivel profesional cu produsele producătorului dat.

Lumină la capătul tunelului

Cu toate acestea, alegerea dintre țiglele oferite de producător nu poate fi ușoară. Indiferent dacă decidem să folosim țigle ondulate sau plane, alegerea este influențată de regulile geometrice de bază, iar din punct de vedere tehnic, montarea țiglelor fotovoltaice necesită mai multă precauție. La țiglele menționate anterior ar trebui să ne bazăm în special pe instrucțiunile producătorului, deoarece în diferite grupuri online putem găsi descrieri sau concepții greșite, pe care dacă le urmărim, am plăti un preț mare în timpul renovării acoperișului.

În ceea ce privește țiglele fotovoltaice, este de remarcat faptul că, deși executanții îndeplinesc munca ce le este încredințată cât mai bine posibil, aceștia au mai puțină experiență în așa-numitele probleme sofisticate, deoarece majoritatea companiilor solare sunt specializate în panouri solare de mari dimensiuni. Lumea țiglelor fotovoltaice este un teritoriu mai puțin cunoscut pentru ei, iar dacă ne dorim o astfel de soluție pentru noul nostru acoperiș sau completarea celui existent cu astfel de elemente, compania producătoare poate oferi cele mai precise instrucțiuni de implementare. La tipul de țiglă Generon, apar întrebări deja în timpul pregătirii, deci este mai bine să vă bazați pe Specialiștii Terran. Acest lucru este valabil pentru instalarea țiglelor fotovoltaice, în același timp și pentru construcția unui acoperiș standard, ne putem baza pe dulgherii cu înaltă calificare Terran, care sunt actualizați la zi în ceea ce privește accesoriile de acoperiș ale producătorului.

Vorbind financiar, fiecare constructor are o ofertă de preț diferit, așa că înainte de a încredința casa noastră unor profesioniști, asigurați-vă că cereți oferte detaliate din mai multe locuri. În postarea noastră anterioară am detaliat la ce ne putem aștepta de la Terran atunci când luăm în considerare bugetul, nu merită să economisim timp și energie dacă vrem să evităm dezamăgirile.

Marele avantaj al cooperării cu un producător este că în loc să semnați un contract cu o firmă de construcții solare care distribuie un produs străin, producătorul român sprijină direct fiecare pas al execuției. În acest fel, puteți economisi bani, și în special timp, a cărui valoare este inestimabilă. Este important de menționat că orice ne recomandă producătorul, în calitate de beneficiari putem avea planuri diferite, de aceea este recomandată o consultare înainte.

Prin urmare, construcția unui acoperiș nu este o sarcină ușoară, constă din multe segmente și nu merită să vă grăbiți, deoarece un acoperiș bine ales ține o viață întreagă.